Comunicate de presă

Publicare : 28-11-2016
COMUNICAT DE PRESĂ - RUTIERĂ

Privind evenimentul petrecut la data de 25.11.2016, în zona Baba Novac, Sector 3, în care au fost implicaţi doi poliţişti locali din cadrul compartimentului circulaţie pe drumurile publice, facem precizarea că, cei doi poliţişti locali se aflau în zona de resposabilitate aprobată în organizarea dispozitivului şi exercitau atribuţii specifice fluidizării traficului rutier, precum şi pentru prevenirea şi sancţionarea opririlor/staţionărilor interzise.

 

Cu privire la informaţiile prezentate în mass-media, potrivit cărora poliţiştii locali au fost „prinşi în flagrant când luau mită”, faptă sesizată de către poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti, aflaţi întâmplător în aceeaşi zonă, sunt de natură a induce ideea de vinovăţie a celor doi agenţi, înainte ca instanţa să se pronunţe definitiv cu privire la o astfel de faptă penală.

 

Mai mult, opinăm că aceste informaţii nu sunt fundamentate, au fost prezentate într-o manieră tendenţioasă, având ca rezultat prejudicierea gravă a imaginii instituţiei noastre şi a poliţiştilor locali.

 

Recunoaştem şi respectăm dreptul jurnaliştilor de a informa opinia publică în legătură cu subiecte de interes public pentru cetăţeni. În acelaşi timp însă, considerăm că este relevant ca publicul să fie corect informat.

 

În acest sens, vă aducem la cunoştinţă că, nu se cunoaşte dacă urmărirea penală a fost pusă în mişcare ca urmare a unei plângeri, a unui denuţ sau ca urmare a sesizării poliţiştilor din cadul Brigăzii Rutiere Bucureşti.

 

Urmare a audierilor din data de 25.11.2016, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, a stabilit calitatea de martor pentru unul dintre agenţi, iar pentru celălalt calitatea de suspect.

 

În ceea ce îl priveşte pe agentul care are calitatea de suspect în cauză, precizăm că acesta nu a fost reţinut şi nici nu s-a dispus vreo măsură preventivă împotriva sa.

 

            Conducerea Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 3 a avut, are şi va avea o atitudine fermă faţă de orice formă de încălcare a legii şi toleranţă zero faţă de corupţi.   

 

DIRECŢIA GENERALĂ DE POLIŢIE LOCALĂ SECTOR 3