Apariții presă

Publicare : 20-03-2013
Acţiune pentru combaterea cerşetoriei, în sectorul 3

Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și cu sprijinul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 3, organizează mâine, 21 martie, între orele 9.00-13.00, o acțiune de identificare a copiilor și tinerilor care practică cerșetoria.

Această acțiune are drept scop informarea și conștientizarea populației cu privire la fenomenul cerșetoriei și consecințele acestuia.

Copiii identificați vor beneficia de consiliere psihologică, informare asupra drepturilor lor, precum și asupra serviciilor sociale de care aceștia pot beneficia.

 


Totodată, pentru copiii lipsiți de supraveghere depistați de către reprezentanții DGASPC Sector 3 se vor dispune măsuri de protecție specială oferite de Adăpostul de zi și de noapte pentru copiii străzii „Casa noastră” (str. Rotundă nr. 2). Aici ei vor beneficia de servicii de găzduire temporară, îngrijire, masă, asistență medicală, activități de petrecere a timpului liber și consiliere psihologică.

În cazul în care aceștia sunt depistați pentru prima dată ca având un astfel de comportament, reprezentanților legali li se vor aduce la cunoștință sancțiunile prevăzute de Legea 272/2004, precum și programele de care pot beneficia în cadrul DGASPC Sector 3.

Astfel de acțiuni sunt organizate frecvent pentru a veni în sprijinul diminuării fenomenului cerșetoriei și îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor prin oferirea de servicii specializate.

Sursa:http://www.ziarulring.ro/stiri/bucuresti/208624/Actiune-pentru-combaterea-cersetoriei-in-sectorul-3